Vind je het moeilijk om te bedenken welke kleuren je in je interieur wilt toepassen en welke kleuren goed bij elkaar passen? Dit is ook best een uitdaging, ook nog steeds voor mij. Maar ik heb een leuke tip voor jullie.

Begin eens plaatjes te verzamelen die je mooi vindt. Dit hoeven geen interieurfoto’s te zijn. Het kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn van je vakantiebestemmingen, je favoriete schilderij, of lievelingsbloemen. Kies 1 plaatje of foto die je het meest aanspreekt of waar je het meest blij van wordt.

Stel dat je ontzettend van de zee houdt dan heb je vast foto’s van de zee. Kijk vervolgens eens naar alle kleuren die in je foto verborgen zitten. Dat zijn er meer dan je in eerste instantie zou denken. Haal d.m.v. een programma zoals Photoshop via het pipetje kleuren uit de foto. Je kunt hiervoor ook een online programma gebruiken. Zoek maar eens op de term ‘color picker’. Zie je welke kleuren ik uit foto 1 haal? Geel en dieppaars had je vast niet verwacht als je denkt aan de zee.

foto 1

foto 2

Uit foto 2, ook een foto van de zee, haal ik heel andere kleuren. Ik vind zelf foto 1 het mooist omdat ik erg van contrast houd. Dat kleurenpalet spreekt mij dus ook meer aan.

Je kunt ook op Pinterest zoeken op ‘kleurenpalet’, dan krijg je heel veel voorbeelden van foto’s en bijpassende kleuren. Maar hoe leuk is het om echt je eigen kleurenpalet samen te stellen van je favoriete foto of schilderij? Ik geloof dat je op deze manier onbewust de juiste, bij jou passende, kleuren zult kiezen.

Succes!


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!