Afbeelding via https://pin.it/5LlFfGC

Ik schreef in mijn vorige blog dat de open plattegrond/multifunctionele ruimte één van de trends is dit jaar. Nou is de open keuken natuurlijk al heel lang gebruikelijk, maar je ziet ook steeds vaker combinaties zoals keuken+kantoor, slapen+wonen of slapen+badkamer. Ik houd van het buiten de box denken in het ontwerpen van een ruimte.

Zo heb ik in 2011 met mijn gezin in een penthouse gewoond die maar twee slaapkamers had. Ons gezin bestond uit zes personen dus ik had vijf slaapkamers nodig. De woning had een totale oppervlakte van 160m2, dat is groter dan de gemiddelde eengezinswoning. En kijkend naar de oppervlakte besloot ik dat de woning groot genoeg was voor zes personen, ik moest alleen een goede indeling bedenken.

Ik heb beide slaapkamers opgedeeld in twee ruimtes, daarmee kreeg ik vier slaapkamers. De vijfde slaapruimte situeerde ik in de woonkamer/keuken. In het midden van de ruimte bouwde ik een kastenwand waar ik een tweepersoonsbed achter plaatste. Aan de andere kant van de kasten kwam een groot bureau, zo had ik ook twee werkplekken.

Alle slaapruimtes bleven vrij van kledingkasten omdat dat niet meer paste in de ruimte. De kledingkasten kregen een andere plek. In de hal was nog een wand vrij en in de keuken. Gekke plek misschien, maar deze wanden kregen een hoge kast in dezelfde kleur als de wanden en het werkte prima! De kasten kregen geen handvatten waardoor het optisch helemaal geen kasten leken.

Misschien was ik mijn tijd ver vooruit, want niet veel mensen stonden in 2011 open voor de multifunctionele ruimte. Ik vind het in ieder geval heerlijk dat het nu een trend is! Dat opent hopelijk deuren voor klanten die een out of the box plattegrond aandurven!


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!