Vraag: Hoe deel ik dit in?

Wij gaan over enige tijd verhuizen naar onderstaande woning.  Waar zou jij de eethoek (ronde tafel doorsnee 1 m), bank? stoel/en? kastje? neerzetten?

Antwoord

Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Ik heb drie mogelijke indelingen voor je gemaakt. De woonkamer is mooi vierkant, hierdoor zijn veel indelingen mogelijk. De bank kun je het beste aan de lange wand plaatsen, zo zit je tegenover de wand waar de tv-aansluiting zit.

Houd de loop naar de balkondeur open. De ronde tafel past goed in de keuken. Je zou kunnen overwegen de deur vanuit de hal te verplaatsen naar de keuken. Dit is niet zo’n grote ingreep en geeft net even meer ruimte in de keuken om je tafel wat meer in de knusse hoek die dan ontstaat te plaatsen. Zo krijg je meer een afscheiding tussen je woonkamer en keuken.

Er ontstaat dan ook ruimte om een kast te plaatsen tussen de tafel en de bank. De wand naast de deur in de keuken daar kun je een ondiepe kast plaatsen voor bijvoorbeeld glazen en servies. De Ivar kast van Ikea is hier heel geschikt voor. Dit kan een open kast of een dichte kast zijn. Omdat de woonkamer mooi vierkant is zou een vierkant kleed erg mooi staan. Maar een rechthoekig kleed gecombineerd met een rond kleed is bijvoorbeeld ook een optie, zo krijg je toch een beetje de vierkante vlakverdeling en het is leuk dat je de ronde vorm van de tafel terug laat komen.

Lekker speels! Ik hoop dat ik je hiermee geïnspireerd heb!

Schrijver Susan Rietveld