Ik vind het als styliste leuk om te spelen met verf en kleur. Je kunt daar namelijk leuke dingen mee doen. Je kunt grote statements maken die een ruimte chique en imposant maken (daar heb je wel wat moed voor nodig) maar je kunt er ook dingen mee maskeren of optische illusies mee creëren. Ik zal jullie wat voorbeelden geven.

Ik had ooit een vrij kleine slaapkamer waarbij er aan de achterkant van het bed nog maar 50cm vrij was om langs te lopen. Aan die ruimte kon ik niets veranderen maar door te spelen met kleur heb ik het optisch wel kunnen vergroten. Hoe heb ik dat gedaan? Op de vloer lag zwarte vloerbedekking en door een zwarte sprei over het einde van het bed te leggen, gingen deze twee zwarte vlakken met elkaar blenden waardoor het bed korter leek.

Een ander voorbeeld is een B&B kamer die ik ontworpen heb. Ik wilde in de beperkte ruimte die er was (25m2) alle functies integreren maar toch gescheiden houden van elkaar. Dat kon niet door muren dus heb ik dat gedaan door kleuren (zie foto’s). De keuken en garderobe kwamen in een rood kader te staan, het bed kreeg een houten achterwand, de badkamerdeur en kledingkast kregen dezelfde grijze kleur en de hoek waar de eettafel kwam te staan kreeg een warm roze kleur op de wand. De eettafel stoeltjes matchte ik met een kleur uit dezelfde familie maar nét een andere kleursterkte waardoor de stoeltjes juist niét wegvallen tegen de muur. Door al deze eilandjes van kleur krijgen alle functies hun eigen plek in de ruimte. Je kunt met kleur dus dingen groeperen, laten opvallen of juist maskeren. Handig toch?


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!