Wist je dat verf niet alleen gebruikt kan worden om kleur of sfeer aan te brengen, maar ook om optische illusies mee te creëren?

Je kunt ruimtes hoger of lager laten lijken, kleiner, breder, korter … noem maar op. En: je kunt ruimtes ook optisch opdelen. Heel handig als je bijvoorbeeld in een klein appartement woont met één grote ruimte, die je graag wilt opsplitsen in verschillende vertrekken. Wanden plaatsen maakt het al snel hokkerig en nog kleiner. Om bijvoorbeeld een hal te creëren zonder muren te plaatsen, kun je de wanden en het plafond in een afwijkende kleur schilderen. Zo maak je er visueel een eigen vertrek van.

Zie voorbeeld 1 en 2. In beide voorbeelden is zelfs de vloer meegenomen in de kleur waardoor de illusie van een apart vertrek nog sterker is.

Een ander voorbeeld is deuren hoger of breder laten lijken of zelfs een totaal andere vorm te geven. In voorbeeld 3 zie je dat er boven de deur een halfronde vorm is geschilderd waardoor het lijkt of de deur een poortje is. Als je er een Oosterse vorm omheen schildert zoals in voorbeeld 4 krijg je gelijk ook een andere sfeer.

Een doorgang grandeur geven door er een grote rand omheen te schilderen, zie je in voorbeeld 5. Zie je wat een groots effect dit heeX? In voorbeeld 6 heeX de eigenlijk eenvoudige entreedeur ook veel meer graFe gekregen door lijsten om de deur heen te plaatsen en in dezelfde kleur mee te schilderen.

Om nog een stapje verder te gaan, je kunt ook vertrekken die een moeilijk in te delen plaZegrond hebben opFsch zo beïnvloeden dat het een logischere indeling krijgt.

Daar zal ik in een volgende column eens wat dieper op in gaan.

Maar voor nu: Leuk hè wat je allemaal met verf kunt!

https://pin.it/aSGEdqR – elledecoration.ru | https://pin.it/uQYWO3C – victoriakrupko

https://pin.it/5dYGdmA – behance.net | https://pin.it/3zFa5Gt – lizkamarul.com
https://pin.it/64y5j9f – Apartmenttherapy.com | https://pin.it/7HWq9N0 – Inmyroom.ru


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!

Schrijver Susan Rietveld