De komende vijf weken logeer ik in het huis van vrienden, ik mag op de kat en het huis passen tijdens hun vakantie. Heerlijk! Mijn eigen recreatiewoning kan ik dus verhuren.

In dit huis heb ik in 2013 een make-over gedaan van de openhaard. Het is leuk om te zien dat het na 8 jaar nog steeds zo een mooi geslaagd project is!

De vraag was destijds om de ronde grote openhaard een make-over te geven. De openhaard slopen en een nieuwe plaatsen was geen optie. De haard moest een modern uiterlijk krijgen en uiteraard zo budget- en “diy” vriendelijk mogelijk. Ik ben het gaan uitdenken en uitmeten en heb met behulp van goedkope Ikea keukenkastjes de basis gemaakt. Van de onderkant van de haard moest een stuk weggesloopt worden, de bovenkant werd ombouwt en bekleed. Ik heb verschillende Ikea onderdelen gebruikt. Om de juiste maat te krijgen heb ik 2 Ikea bovenkasten boven elkaar gehangen en daar een Ikea Pax deur voor gehangen. Deze deuren moest ik wel wat korter zagen om ze te laten passen. Omdat ik geen handvatten op de deurtjes wilde heb ik ze wat langer dan de onderkant van de kast gemaakt zodat je ze makkelijk aan de onderkant kunt vastpakken en opendoen. Omdat de bovenkant het qua afmetingen niet toeliet om zes kasten naast elkaar kwijt te kunnen, heb ik een tussenruimte gemaakt met plankjes waar nu houtblokken liggen. De plankjes heb ik weer van een Pax deur gemaakt om geen kleur- en materiaalverschil te krijgen.

De onderkant heb ik ook met Ikea keukenkastjes gemaakt. Ik heb ze op een balkenframe geplaatst zodat ze boven de vloer ‘zweven’ en de juiste hoogte kregen, gelijk met de hoogte van de haard. Om de schouw van de openhaard heb ik een balkenframe geplaatst en daarna aan de zijkant bekleed met dezelfde Pax deuren. Aan de voorkant heb ik een multiplex plaat gemonteerd. De plaat multiplex heb ik laten frezen zodat het lijkt alsof het allemaal losse latten zijn. De deurtjes aan de onderkant en de achterwand is ook van multiplex. De achterwand is een dunne plaat (ik geloof 3mm). Dit heb ik allemaal donker gebeitst. De stenen penanten hebben we zo gelaten, doorbreekt het strakke geheel en geeft een speels effect.

Het marmeren blad op de onderkasten maakt het af.

Nog steeds trots op dit project!


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!

Schrijver Susan Rietveld