Wist je dat je een interieurontwerper niet alleen inschakelt voor het esthetische plaatje? Een interieurontwerper denkt ook na over hoe je de ruimte op de meest effectieve manier benut. Op zo’n manier dat het naadloos aansluit op hoe de bewoners het liefst leven.

Ben je bijvoorbeeld van nature een rommelkont maar houd je wel van een opgeruimd huis? Misschien is je huis niet praktisch ingericht en kun je je spullen niet goed kwijt waardoor het snel een rommeltje wordt. Ik heb bijvoorbeeld eens het huis van een man mogen ontwerpen die vertelde dat hij adhd had en dat hij geen idee had hoe hij zijn huis een beetje netjes kon houden. Wat absoluut niet fijn was voor zijn altijd drukke brein. Het viel meteen op dat er niet genoeg opbergruimte was, er was geen kapstok dus jassen hingen altijd over stoelen.

Het huis was niet groot, er waren veel verschillende kleuren en druk behang toegepast en je kon duidelijk zien dat er niet over de indeling was nagedacht. Het was een kleine woning met een kleine keuken en veel losse meubelen. Ik ben voor hem gaan tekenen en bedacht een ontwerp waarin de keuken een grote plek kreeg. De keukenkasten liepen door tot in de woonkamer, waar het dus geen keukenfunctie meer had maar opbergruimte werd.

De tv werd netjes weggewerkt in de wand, er kwam een gietvloer en in de hal kwam er een mooie kast naast de trap waar alle jassen achter een deur verdwenen. Een mooie grote glazen deur tussen de woonkamer en de hal vergrootte optisch de woonkamer.

Ik creëerde een gezellige zithoek met één bank en een heerlijke relaxfauteuil, een eettafel met vier stoelen en verder ging al het kleine losse meubilair weg. Hierdoor ontstond er rust in huis.

Omdat alles een vaste plek kreeg, waar vooraf over nagedacht was kon de bewoner zijn huis heel makkelijk netjes houden. Hij bedankte mij enorm. Het had zo’n verschil gemaakt in zijn woonplezier. Hij had er nu zelfs plezier in om het netjes te houden.

Dit is voor mij het grootste compliment! Mijn tip deze week; bedenk voordat je je huis inricht en meubels aanschaft eerst wat je belangrijk vindt in jouw manier van leven en pas daar je huis op aan. Kom je er niet uit? Schakel dan iemand in, je zult er geen spijt van hebben


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!