Heb jij al eens gedacht aan binnenmeubels voor in je tuin? Natuurlijk zet je niet zomaar je mooie meubels in je tuin, maar als je spullen hebt die je toch al weg wilde doen kun je eens overwegen of het iets is voor in de tuin. Ook kun je denken aan tweedehands items en dit hoeven niet per sé tuinmeubelen te zijn.

Een rieten of een houten bank met losse kussens kan best buiten, en een kunststof stoel of tafeltje ook. Je moet dan wel accepteren dat het wellicht verkleurt en uiteindelijk vergaat. Maar geldt dat niet voor alles wat buiten staat? Tip: Een meubel met een open structuur, waar regenwater niet op blijft liggen, droogt weer snel na een bui. De Ikea serie Lillberg is bijvoorbeeld goed tweedehands te vinden en heb ik twee seizoenen in de tuin gehad.

Ikea Lillberg bank
Ikea Lillberg schommelstoel

Je kunt de levensduur verlengen door het bijvoorbeeld te schilderen met een buitenverf of waterdichte meubelhoezen te gebruiken (heb ik toen niet gedaan…). Bijkomend voordeel daarvan is dat je dan niet steeds blijft slepen met de kussens. Je hebt tegenwoordig mooie hoezen in vriendelijke kleuren, zoals beige of zand.

Waterdichte hoes in neutrale kleur

Een andere oplossing is tafelzeil, daarmee heb ik het kussen in een rieten bank die ooit bij mij in de tuin stond bekleed. Je hebt het in allerlei kleuren en prints, ik koos voor een linnenprint. Dat het riet grijs werd door de regen nam ik op de koop toe én vond ik juist heel mooi. Wees creatief, denk buiten de box en durf! Niets is voor altijd dus laat je niet beperken, bekijk het vanuit een ander perspectief en omarm de schoonheid van het verval.


Jouw interieur een frisse look?

Ik help je natuurlijk graag!

Kies uit een van de drie pakketten of neem direct contact met me op, zodat ik jou kan helpen stylen!

Schrijver Susan Rietveld